Páginas

Curso 2016/17

jueves, 11 de abril de 2019

TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA: CONFERÈNCIA-ACTUACIÓ d’ ARTUR ÀLVAREZ

Títol: El cantautor i la poesia. Del poema a la cançó. 
Presentació del CD 
10 POETES CONTEMPORANIS del País Valencià. 

UNIVERSITAT JAUME I 

Dimarts, 16 d’abril de 2019 a les 18 h. Aula 1116.
ENTRADA LLIURE.



ARTUR ÀLVAREZ 
Artur Álvarez Boix va nàixer a Castelló de la Plana el 1957. És llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, mestre (jubilat) d’Educació Primària, cantautor, compositor, poeta i altres menesters creatius. Sempre ha enfocat l’activitat creativa intentant aglutinar la música, la paraula i l’expressió plàstica en un tot harmònic. En l’actualitat són ja 12 CD’s editats. D'ells, al costat de discos personals en música i lletra (Deixa’m dibuixar-te un espai, Paisatges, Hores baixes…), ha dedicat gran part de la seua producció a musicar els nostres poetes (Castelló, triangulada plana, Pols del meu camí, A recer de la Mar, Entre versos i pinzells contemporanis, Bernat Artola i Miquel Peris a ritme de blues, 10 Poetes contemporanis del País Valencià...). 

Com a poeta, Artur Àlvarez ha publicat en la xarxa poemaris com Darrere les bambolines, Les Paraules Oblidades i Haikus. Té publicats en paper, Poemes i Microassajos de la Primera Llum del Dia (Autoeditat) i és coautor, amb poemes que complementen la narració, El temps de Niculina,de l’escriptora Isabel Marín, del llibre col·lectiu Ponts suspensius (Editorial ONADA). 

Al 2017, guanya amb el poemari Caragola el premi MIQUEL PERIS de poesia en els Premis de la Mar de Poesia 2017, coincidint amb el centenari del naixement de l’esmentat poeta. També col·labora en publicacions locals (premsa, llibres de gaites, revistes,…) amb articles de caire musical o filosòfic. Pertany a l’associació literària d’escriptors i escriptores de les comarques de nord del País Valencià, EL PONT, Cooperativa de Lletres. Habitualment escriu en el seu blog SINGLADURES on publica gran part de la producció literaria.


No hay comentarios: